Hyperthyroïdie bij de kat (geriatrische kat – deel 2)

Geert Paes · 16 april 2019

Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

Deze cursus zit ook in het pakket – Chronische nierziekte, hyperthyroïdie en systemische hypertensie bij de kat (geriatrische kataandoeningen VOLLEDIG PAKKET

Hyperthyroïdie behoort tot één van de meest voorkomende ziektes in geriatrische katten. Deze aandoening is om die reden dan ook goed bekend bij dierenartsen. Maar juist omdat het zo vaak voorkomt, is deze ziekte wereldwijd het onderwerp van vele onderzoeksprojecten. Hierdoor wordt er jaarlijks zeer veel nieuwe informatie over hyperthyroïdie gepubliceerd.

Deze cursus die in totaal 2.5 uur duurt, werd speciaal ontworpen om praktijkdierenartsen een volledige en gedetailleerde update te geven over alle nieuwste en klinisch relevante informatie die gepubliceerd werd in de laatste jaren over hyperthyroïdie. Verder zal gespecialiseerd advies gegeven worden dat u zal helpen om vol zelfvertrouwen deze aandoening te diagnosticeren en behandelen. Alle informatie wordt gegeven op een praktische manier met als doel dat de geleerde informatie onmiddellijk kan worden toegepast in de dagelijkse praktijk.

In deze cursus worden o.a. volgende vragen beantwoord:

  • Is vrij T4 (fT4) superieur aan totaal T4 (tT4)?
  • Welke rol speelt TSH in hyperthyroïdie bij de kat?
  • Hyperthyroïdie samen met chronische nierziekte: hoe worden deze patiënten het best behandeld?
  • Is er een manier om te voorspellen welke katten azotemia zullen ontwikkelen na behandeling van hyperthyroïdie?
  • Is iatrogene hypothyroïdie vaker voorkomend dan vroeger gedacht werd en wat zijn de gevolgen?
  • Is transdermale medicatie of een gespecialiseerd dieet een goede behandeling?

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk omvat een korte video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder zijn er meerdere oefenexamens, krijg je interessant leesmateriaal, alsook handouts van de volledige lezing. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden ebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – leesmateriaal – oefenvragen – eindtoets
Lesgever: Geert Paes, Dip ECVIM-ca
Duur cursus : Minimaal 2.5 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2022/0068): 5

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 65 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

About Instructor

Geert Paes

28 Cursussen

+250 ingeschreven
Niet ingeschreven

Cursus Includes

  • 15 Lessen
  • 2 Quizzen
  • Cursus Certificate