Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

De Neurologische Patiënt in de Hospitalisatie

21 juni @ 20:00 21:00

Het webinar is vanaf ten laatste 30 mei 2023 online beschikbaar en kan vanaf dan zelfstandig gevolgd worden. Op woensdag 21 juni 2023 om 20u is er een online vragenmoment waarop je vragen kan stellen aan de lesgever. De link voor deze online meeting wordt vooraf naar je toegestuurd.

In dit webinar zal Ine Cornelis, Europees specialist neurologie, de belangrijkste aspecten bespreken van de verzorging van een hond/kat met neurologische problemen in de hospitalisatie. Hierbij bespreken
we het voorkomen van doorligwonden bij de verlamde patiënt, alsook de bijhorende blaasverzorging (manueel leegduwen en het plaatsen van een urine sonde). Bij hoofdtrauma patiënten wordt zowel het positioneren van de patiënt als de belangrijkste handelingen die noodzakelijk zijn voor het leven van het dier (zuurstof toedienen, bloeddruk meten, vloeistof therapie opstarten, eventueel opvolgen MGCS).

Het webinar duurt een half uur en bestaat uit korte video`s van een vooraf ingesproken presentatie. Vragen aan de lesgever kunnen gesteld worden tijdens een online vragenmoment op 21 juni 2023 om 20u of op het online forum.

Deze bijscholing is zowel voor dierenartsen als assistenten/paraveterinairen interessant.

Lesgever:

  • Ine Cornelis DVM, PhD, Dip ECVN

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 25 euro. Klik hier om je in te schrijven.

Het webinar blijft minstens 6 maanden na datum online beschikbaar.