Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

Diabetes Mellitus: Pathogenese, Diagnose en Behandeling

1 juni @ 20:00 20:30

Het webinar is online beschikbaar vanaf 4 mei 2023 en kan vanaf dan zelfstandig gevolgd worden. Op donderdag 1 juni 2023 om 20u heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan de lesgever tijdens een online meeting. OPGELET: je moet je registreren voor dit online vragenmoment. Registratielink staat in de cursus.

Diabetes mellitus is een veel voorkomende ziekte bij honden en katten. De ziekte wordt over het algemeen gemakkelijk herkend en is niet zo moeilijk om te diagnosticeren. De behandeling daarentegen kan soms meer complex zijn en ook de opvolging is niet altijd even gemakkelijk. We kunnen tegenwoordig kiezen uit veel verschillende insulinesoorten, maar welke type insuline is nu het beste? En hoe zit het met de voeding? Bovendien zijn er in de laatste jaren ook een aantal interessante studies gepubliceerd omtrent het gebruik van langerwerkende preparaten, waardoor het mogelijk is om sommige honden slechts eenmaal per dag te behandelen. En wist je dat er zelfs een ultra-langwerkend insulinepreparaat bestaat dat slechts één keer per week gegeven moet worden. En hoe zit het met het gebruik van orale hypoglycemiërende middelen bij honden en katten?

Tijdens deze bijscholing bespreken we eerst de pathogenese en diagnose van diabetes. Vervolgens geven we een uitgebreide uiteenzetting van de verschillende types insuline en bespreken we de behandeling van diabetes bij katten en honden. Hierbij geven we concreet advies over welk type insuline te gebruiken, de startdosis en de concrete opvolging. Verder overlopen we kort de meest recente studies omtrent het gebruik van ultra-langwerkend insulinepreparaten en orale hypoglycemiërende middelen.

Lesgever:

  • Geert Paes, DVM, Dip ECVIM-ca

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 120 euro voor de twee diabetes webinars, 4 uur les in totaal. Klik hier om je in te schrijven volgt.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.