Het webinar wordt ‘live online’ gepresenteerd op woensdag 19 november 2025 van 20u tot 21u30. Op dat moment kan je dus rechtstreeks vragen stellen aan de lesgever. Het wordt opgenomen en de opname is achteraf online beschikbaar gedurende minstens 6 maanden.

Feline Atopic Skin Syndrome (FASS), in het verleden atopisch dermatitis genoemd, is een chronische huidaandoening die wordt gekarakteriseerd door jeuk, ontsteking en irritatie van de huid als gevolg van een overgevoeligheidsreactie van het immuunsysteem van de kat. Het ontstaat meestal door allergieën voor omgevingsfactoren zoals stofmijten, pollen, schimmels of zelfs bepaalde voedselcomponenten. Het is de meest voorkomende oorzaak van jeuk bij katten en kan hun kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. FASS is vaak een chronische aandoening die voortdurende zorg en behandeling vereist om flare-ups te voorkomen en de symptomen te beheersen. Het is belangrijk om het behandelplan regelmatig aan te passen op basis van de reactie van de kat en veranderingen in het milieu of dieet. Het doel van de bijscholing is om dierenartsen te helpen de aandoening effectief te herkennen, correct te
diagnosticeren en geschikte behandelmethoden toe te passen.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT. De cursus is gratis voor OVT leden, maar je dient je wel te registreren voor de zoom sessie. Om je te registreren als OVT lid, scroll naar beneden en ga naar ‘registreren webinar Feline Atopic Skin Disease’ en registreer je nu. Om je in te schrijven als ‘niet-OVT-lid’ klik op ‘volg deze cursus’.

Lesgever:

  • Dr. Sophie Vandenabeele, DVM, Dip ECVD

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 45 euro.

Erkende bijscholingspunten: 2

Cursus Inhoud

Over instructeur

Sophie Vandenabeele

Sophie Vandenabeele studeerde in 1999 af op de UGent in de afstudeerrichting Optie Kleine Huisdieren. Na een internship in een dierenkliniek in Antwerpen, startte zij in 2001 een residentie in diergeneeskundige dermatologie aan de Universiteit van Davis, Californië. Dit resulteerde in 2004 in een specialisten diploma van het ACVD. In 2006 werd zij lid van de ECVD. In 2009 werd zij Kliniekhoofd Dermatologie op de dienst Dermatologie van de Vakgroep Kleine Huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. In 2014 behaalde zij haar doktoraatstitel met het proefschrift getiteld: nieuwe inzichten in caniene recurrente flank alopecie. Sinds september 2018 is zij hoofd van het residentie programma voor diergeneeskundige dermatologie op de faculteit Diergeneeskunde.

6 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 45,00

Cursus Includes

  • 1 Les
  • Cursus Certificate