Het webinar is vanaf 15 januari 2025 online beschikbaar. Op dinsdag 18 maart 2025 tussen 20u en 20u30 is er een live online vragenmoment met de lesgever.

Dat katten geen kleine honden zijn, weten we allemaal. Ook wat betreft neurologische aandoeningen betreft, is het spectrum aan neurologische aandoeningen verschillend tussen honden en katten. Deze bijscholing zal specifiek focussen op neurologische aandoeningen bij katten. De meest voorkomende neurologische ziektes bij katten zullen hierbij aan bod komen, waarbij gefocust zal worden op het klinisch beeld, hoe je een gronding neurologisch onderzoek uitvoert bij de kat en hoe je komt tot een correcte diagnose en behandeling van deze aandoeningen.

De bijscholing is praktisch en hands on en duurt minimum 1 uur. De bijscholing bestaat uit een video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden op dinsdag 18 maart 2025 tussen 20u en 20u30 tijdens een live online sessie met de lesgever of via het online forum.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT.

Lesgever:

  • Dr. Ine Cornelis, DVM, PhD, Dip ECVN

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 45 euro

Erkende bijscholingspunten:

  • 2

Over instructeur

Ine Cornelis

Ine Cornelis is afgestudeerd als dierenarts in 2008 aan de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent). Aansluitend heeft zij gedurende één jaar een roterend internship gevolgd aan de Vakgroep Kleine huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde) te Merelbeke. In oktober 2009 is Ine gestart aan haar specialisatie opleiding (residency) in de neurologie, welke zij met succes heeft afgerond in 2014 met het behalen van haar Europees specialisten diploma (Diplomate of the European College of Veterinary Neurology). Tegelijkertijd is zij ook begonnen aan een doctoraatsonderzoek over de diagnose, behandeling en prognose van meningoencefalomyelitis van onbekende oorsprong bij de hond. Van november 2014 tot november 2015 heeft zij gewerkt als Staff Clinician in Neurology and Neurosurgery aan de Royal Veterinary College in Londen. Na haar terugkeer naar de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent) eind 2015, werkte Ine verder aan haar doctoraat, welk ze met succes verdedigde in april 2017. Sindsdien werkt Ine als specialist neurologie aan de Kliniek Kleine Huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Gent).

5 Cursussen

Niet ingeschreven