Alle bijscholingen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

Tijdens deze bijscholing gaat we dieper in op voeding en urinewegaandoeningen, waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen;

  • De verschillende steentypen, hun ontstaanswijze en voedingsbehandelingen op een rijtje
  • Erfelijke blaasklachten: wie wat en wanneer, en wat kunnen we met voeding?
  • Feline idiopathische cystitis, en de (on)mogelijkheden van voeding; het belang van water, en enkele tips om wateropname bij katten proberen te bevorderen.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – eindtoets
Lesgever: Esther Hagen-Plantinga, pHd, Dip ECVN
Tijdsduur: Minimaal 1.5 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2023/0018): 2 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 55 euro. Of 100 euro voor dit webinar en het webinar – Diervoeding bij Huidaandoeningen – door Dr. Esther Hagen-Plantinga: klik hier.

Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

De inhoud van het webinar wordt niet beïnlvoed door de sponsoring.

Over instructeur

Esther Hagen-Plantinga

Esther Hagen-Plantinga afgestudeerd als dierenarts aan Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na enkele jaren praktijkervaring opgedaan te hebben is zij in 2007 begonnen als Universitair Docent-Onderzoeker aan de afdeling Diervoeding van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waar zij tot januari 2019 werkzaam is geweest. Momenteel richt zij zich volledig op haar diervoedingsadviesbureau, op het gebied van honden- en kattenvoeding, genaamd Nutrissues. Haar expertise ligt op het gebied van honden- en kattenvoeding en zij is Europees erkend specialist op het gebied van veterinaire diervoeding (Dipl ECVN). Een speciale interesse van Esther ligt op het gebied van de invloed van voeding op nieren en urinewegen. Daarnaast is zij gefascineerd door de mogelijkheden van voeding om ziekten bij dieren te voorkomen. Haar missie is om goed onderbouwde en begrijpbare informatie over te brengen aan eenieder met interesse in de voeding van dieren, om zo bij te dragen aan gezondheid en welzijn.

5 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 55,00

Cursus Includes

  • 6 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate