Hernia Perinealis

Joachim Proot · 5 september 2022

Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

OPGELET: deze cursus zit ook in het pakket OKTOBER CHIRURGIEMAAND

De perineale hernia is een veel voorkomend probleem bij oude mannelijke honden en over de jaren heen zijn veel chirurgische technieken beschreven ter behandeling. Maar welke techniek pas je nu best toe wanneer en welke technieken zijn achterhaald? In deze webinar behandelen we alles die je moet weten om je eerste perineale hernia aan te pakken, van de anatomie tot de pathogenese en de behandelingsmethoden. Voor de gevorderde chirurg worden de meer complexe technieken beschreven voor moeilijke patienten met tips om complicaties te voorkomen.

Het volgende zal hierbij aan bod komen:

  • Een overzicht van de anatomie
  • Bespreking van de verschillende types hernia perinealis
  • Overlopen van de mogelijke oorzaken voor het ontwikkelen van een hernia perinealis
  • Diagnose en stabilisatie van de patiënt
  • Behandeling met bespreking van de verschillende chirurgische technieken
  • Complicaties

De bijscholing duurt 1 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. De cursus wordt gegeven in het Nederlands, maar de handouts zijn in het Engels. Vragen aan de lesgever kunnen gesteld worden op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – eindtoets
Lesgever: Joachim Proot, Dip ECVS
Tijdsduur: Minimaal 1 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2023/0112): 2 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 45 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info. OPGELET: deze cursus maakt deel uit van het pakket – OKTOBER CHIRURGIEMAAND – dit pakket kost 220 euro en geeft toegang tot 5 chirurgie webinars. Klik hier indien je dit pakket wil kopen.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

About Instructor

Joachim Proot

3 Cursussen

+218 ingeschreven
Niet ingeschreven

Cursus Includes

  • 8 Lessen
  • 6 Onderwerpen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate