Het Neurologisch Onderzoek en Lokalisatie

Ine Cornelis · 2 februari 2023

Op basis van een volledig neurologisch onderzoek is het mogelijk om niet enkel uit te maken of het een neurologisch probleem betreft, maar ook om het probleem te lokaliseren binnen het zenuwstelsel. Tijdens dit anderhalf uur neemt Ine Cornelis, Europees speicalist neurologie, je mee door de wondere wereld van het neurologisch onderzoek, en stellen we je in staat om dit zelfstandig uit te voeren. Aan de hand van vele video’s worden de verschillende vormen van ataxie/parese toegelicht en wordt ook het verschil tussen beide uitgelegd. Het koponderzoek, panniculus reflex, anusreflex, … worden ook besproken en uitgelegd
aan de hand van video’s.

Het webinar duurt 1.5 uur en bestaat uit 2 video`s van een vooraf ingesproken presentatie. Verder krijg je handouts van de volledige cursus en kan je vragen aan de lesgever stellen op het forum (zie link in cursus). Er wordt ook gewerkt met een eindtoets.

Lesgever:

  • Ine Cornelis DVM, PhD, Dip ECVN

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 55 euro

Erkende bijscholingspunten:

  • 3 (EBP/N/2023/0151)

Over instructeur

Ine Cornelis

Ine Cornelis is afgestudeerd als dierenarts in 2008 aan de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent). Aansluitend heeft zij gedurende één jaar een roterend internship gevolgd aan de Vakgroep Kleine huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde) te Merelbeke. In oktober 2009 is Ine gestart aan haar specialisatie opleiding (residency) in de neurologie, welke zij met succes heeft afgerond in 2014 met het behalen van haar Europees specialisten diploma (Diplomate of the European College of Veterinary Neurology). Tegelijkertijd is zij ook begonnen aan een doctoraatsonderzoek over de diagnose, behandeling en prognose van meningoencefalomyelitis van onbekende oorsprong bij de hond. Van november 2014 tot november 2015 heeft zij gewerkt als Staff Clinician in Neurology and Neurosurgery aan de Royal Veterinary College in Londen. Na haar terugkeer naar de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent) eind 2015, werkte Ine verder aan haar doctoraat, welk ze met succes verdedigde in april 2017. Sindsdien werkt Ine als specialist neurologie aan de Kliniek Kleine Huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Gent).

2 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 55,00

Cursus Includes

  • 7 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate