IMHA (Immuungemedieerde Hemolytische Anemie) – KAT vs HOND

Geert Paes · 3 november 2021

Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

Immuungemedieerde hemolytische anemie (IMHA) is een ernstige ziekte met vaak fatale afloop die zowel bij honden als bij katten kan voorkomen. De ziekte kent vaak een acuut verloop waarbij snelle herkenning van de ziekte en behandeling zeer belangrijk zijn voor een goede uitkomst. De ziekte presenteert zich anders in honden dan in katten en heeft over het algemeen een slechtere prognose bij honden, waarbij vaker ernstige complicaties zoals thromboembolie vorming en SIRS (systemic inflammatory response syndrome) voorkomen, dan bij katten. Deze cursus is kort en krachtig en overloopt eerst de fysiologie, diagnose en behandeling van IMHA. Verder worden belangrijke verschillen die bestaan tussen katten en honden voor deze aandoening besproken. In deze cursus zullen ook de recent gepubliceerd ACVIM consensus guidelines omtrent de behandeling en diagnose van IMHA bij honden en katten aan bod komen.

De cursus duurt 1 uur omvat een klinische case, die je zelf eerst kan opwerken, gevolgd door een video van een vooraf ingesproken presentatie. Verder krijg je handouts en interessant leesmateriaal en kan je met vragen voor de lesgever terecht op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentatie – handouts – klinische case – eindtoets
Lesgever: Geert Paes, Dip ECVIM-ca
Tijdsduur: Minimaal 1 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2022/0056): 2 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 30 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

Gratis gedetailleerd protocol over de diagnose van IMHA bij hond en kat inbegrepen.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

About Instructor

Geert Paes

28 Cursussen

+255 ingeschreven
Niet ingeschreven

Cursus Includes

  • 5 Lessen
  • 6 Onderwerpen
  • 3 Quizzen
  • Cursus Certificate