Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

OPGELET: deze cursus zit ook in het pakket OKTOBER CHIRURGIEMAAND

Maag dilatatie volvulus (MDV) is voor veel dierenartsen een bron van stress en angst maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is een aandoening die goed voorspelbaar is en die we goed kunnen behandelen. In deze webinar wordt uitgelegd hoe je een patiënt met een MDV benadert van begin tot einde. Er worden tips gegeven over de initiële stabilisatie van deze patiënten en uitgebreid overlopen hoe je de operatie tot een goed einde kan brengen, zodat jij tijdens je volgende wachtdienst vol vertrouwen deze patiënten kan aanpakken.

Volgende zaken zullen aan bod komen:

  • Overzicht van de pathofysiologie
  • Diagnose van MDV
  • Stabilisatie van de patiënt
  • Verschillende chirurgische technieken voor MDV
  • Nazorg
  • Prognose en preventie

De bijscholing duurt 1.5 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. De cursus wordt gegeven in het Nederlands, maar de handouts zijn in het Engels. Vragen voor de lesgever kan je stellen op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – eindtoets
Lesgever: Joachim Proot, Dip ECVS
Tijdsduur: Minimaal 1.5 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2023/0114): 3 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 65 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info. OPGELET: deze cursus maakt deel uit van het pakket – OKTOBER CHIRURGIEMAAND – dit pakket kost 220 euro en geeft toegang tot 5 chirurgie webinars. Klik hier indien je dit pakket wil kopen.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

About Instructor

Joachim Proot

3 Cursussen

+304 ingeschreven
Niet ingeschreven

Cursus Includes

  • 10 Lessen
  • 6 Onderwerpen
  • 1 Quiz