de verschillende neurologische spoedgevallen waarmee je geconfronteerd kan worden in de praktijk: hoofdtrauma, acute verlamming (achterpoten en vier poten), tail-pull injuries, wervelkolom fracturen.

Hierbij wordt antwoord gegeven op onder andere volgende vragen:

  • Wat is de first-line aanpak van een hond/kat met hoofdtrauma?
  • Welke prognostische factoren kan je afleiden uit het neurologische onderzoek van een kat met een tail-pull injury en moet je de staart altijd amputeren?
  • Wanneer stuur je een verlamde hond door voor verder onderzoek en waar moet je op letten bij je neurologisch onderzoek?
  • Wat is belangrijk bij de eerstelijns aanpak van een wervelfractuur?

Het webinar duurt 1 uur en bestaat uit 2 video’s van een vooraf ingesproken presentatie. Vragen aan de lesgever kunnen gesteld worden op het online forum. Je krijgt handouts van de bijscholing en er wordt ook gewerkt met een eindtoets.

Lesgever:

  • Ine Cornelis DVM, PhD, Dip ECVN

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 45 euro

Erkende bijscholingspunten:

  • 2 (EBP/N/2023/0148)

Leertraject ‘Spoed en Intensieve Zorgen’

Heb jij een bijzondere interesse in spoed en intensieve zorgen? Dan is het leertraject ‘spoed en intensieve zorgen’ misschien wel iets voor jou! Dit 1-jarige leertraject, in kleine groep, biedt een combinatie van fysieke leermomenten, praktijktraining (POCUS) en online leermaterialen, goed voor een totaal van 50 lesuren. 

Klik hier voor meer informatie en inschrijven. 

Over instructeur

Ine Cornelis

Ine Cornelis is afgestudeerd als dierenarts in 2008 aan de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent). Aansluitend heeft zij gedurende één jaar een roterend internship gevolgd aan de Vakgroep Kleine huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde) te Merelbeke. In oktober 2009 is Ine gestart aan haar specialisatie opleiding (residency) in de neurologie, welke zij met succes heeft afgerond in 2014 met het behalen van haar Europees specialisten diploma (Diplomate of the European College of Veterinary Neurology). Tegelijkertijd is zij ook begonnen aan een doctoraatsonderzoek over de diagnose, behandeling en prognose van meningoencefalomyelitis van onbekende oorsprong bij de hond. Van november 2014 tot november 2015 heeft zij gewerkt als Staff Clinician in Neurology and Neurosurgery aan de Royal Veterinary College in Londen. Na haar terugkeer naar de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent) eind 2015, werkte Ine verder aan haar doctoraat, welk ze met succes verdedigde in april 2017. Sindsdien werkt Ine als specialist neurologie aan de Kliniek Kleine Huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Gent).

5 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 45,00

Cursus Includes

  • 7 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate