In dit webinar overloopt Dieter Everaert, dierenarts die zich exclusief heeft toegelegd op exoten, de belangrijkste ziektes die voorkomen bij ratten en cavia`s. Het doel van deze bijscholing is dat je je na het volgen van de cursus zelfzeker voelt tijdens een consult van een rat of cavia. Er wordt gestart met een bespreking van de basis management van ratten. Vervolgens komen de meest voorkomende ziektes bij ratten, inclusief preventie en behandeling aan bod. In het tweede deel wordt de basis management van cavia s overlopen, gevolgd door een bespreking van de meest voorkomende aandoeningen, preventie en eerstelijns behandeling.

De bijscholing duurt 1.5 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus.

Lesgever:

  • Dieter Everaert, DVM
  • EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2023/0016): 2

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 55 euro voor het individuele webinar.

Over instructeur

Dieter Everaert

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen), vogels en fretten. Na een periode vrijwilligerswerk als dierenarts te hebben verricht in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven. In juni 2013 verhuisde de praktijk naar Wilsele (Leuven) en in april 2022 verhuisde de praktijk opnieuw. Deze keer naar een ruimer pand in Lubbeek. De praktijk heet vanaf dan CURIOVET. Dieter bouwde de afgelopen jaren een ruime ervaring op inzake bijzondere dieren en volgde tegelijkertijd tal van bijscholingen en opleidingen in het buitenland. Hij mag zich met de hand op het hart bij de top van de Belgische bijzondere diergeneeskunde rekenen. Dieter is voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie). Sinds 2021 is Dieter de verantwoordelijke dierenarts voor Avalon, het allereerste egelopvangcentrum in Vlaanderen.

3 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 55,00

Cursus Includes

  • 17 Lessen
  • 9 Onderwerpen
  • 1 Quiz