Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

Wanneer is een wonde geschikt om per primam te sluiten? Hoe benaderen we een wonde die (nog) niet kan gesloten worden? Wanneer plaatsen we een drain en, als we een drain plaatsen, welk type drain is dan te verkiezen?

Aan de hand van casuïstieken zullen we deze en nog veel meer vragen proberen te beantwoorden. Het voorkomen, het vroegtijdig herkennen en het remediëren van factoren met een negatieve invloed op de wondverzorging maakt het verhaal succesvol of gedoemd om te mislukken.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – eindtoets
Lesgever: Prof. Dr. Hilde De Rooster, PhD, Dip ECVS
Tijdsduur: Minimaal 1 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2022/0309): 2 EBP

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 45 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen van de cursus een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

Cursus Inhoud

Over instructeur

Hilde De Rooster

Hilde de Rooster studeerde af als dierenarts aan de UGent in 1993. Ze vertrok naar Schotland, waar ze na een jaar een Master in Veterinary Medicine behaalde aan de Universiteit van Glasgow. Na haar terugkeer werkte ze 8 jaar in een kleine huisdieren kliniek in Berchem waar ze eerstelijnsdiergeneeskunde, orthopedie en chirurgie beoefende en tegelijkertijd haar doctoraat (2001) afwerkte. Sedert 2003 verzorgt ze doorverwijspatiënten in de kliniek voor gezelschapsdiern van de Faculteit Diergeneenskunde, UGent. Vijf jaar later legde ze met succes het Europese chirurgie examen af, waardoor ze de titel van specialist (Dipl ECVS) mag voeren. Haar huidige taak bestaat uit de theoretische en praktische opleiding van studenten, interns en residents wat betreft de weke delen chirurgie. Opereren is nog steeds haar passie. Daarenboven begeleidt ze verschillende doctoraten over chirurgie-gerelateerde onderwerpen en is ze erg actief in translationeel kankeronderzoek.

1 Cursus

Niet ingeschreven
€ 45,00

Cursus Includes

  • 5 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate