Anesthesie Monitoring en Complicaties.

Inhoud

Sedatie en anesthesie zijn vaak noodzakelijk om operaties of andere procedures uit te kunnen voeren. Hoe gezond het dier ook is, er is altijd een risico op complicaties, of zelfs op sterfte. Eigenaars vinden dit vaak griezelig, en dierenartsen en dierenartsassistenten eveneens. In deze bijscholing bespreken we wat het risico is van anesthesie bij gezonde en zieke dieren, en hoe we ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden om het risico op complicaties te verminderen. Mochten er dan toch complicaties optreden, bespreken we hoe we deze op kunnen merken, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe we adequaat kunnen reageren. Er wordt specifiek ingegaan op complicaties zoals luchtwegobstructie, hypoventilatie, hypoxemie, hypotensie en hypothermie. We bespreken eveneens enkele veel voorkomende arrythmieën en wat te doen bij een cardiopulmonair arrest.

Deze bijscholing is zowel voor dierenartsen als assistenten/paraveterinairen.

De bijscholing duurt minimum 1.5 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden tijdens een live online sessie met de lesgever eind november (datum volgt) of via het online forum.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT.

Samengevat

Live online vragenmoment

Over de cursus

Gelijkaardige evenementen

20 juni 2023

Online cursus

Het belang van goede pijnbestrijding in de behandeling van onze huisdieren kan niet genoegbenadrukt worden. Een ingreep met passende analgesie maakt een ingreep voor zowel…