Help een vogel op consultatie!

Inhoud

Het webinar is reeds online beschikbaar en kan zelfstandig gevolgd worden. Op woensdag 6 maart 2024 tussen 20u en 20u30 heb je de mogelijkheid om tijdens een korte online meeting vragen te stellen aan de lesgever.

Dit webinar is ontworpen voor dierenartsen. Er is ook een webinar over vogels voor dierenartsenassistenten en paraveterinairen.

Tijdens deze bijscholing zal Dieter Everaert, dierenarts met bijzondere interesse en kennis in exoten en vogels je meenemen in de wondere wereld der vogels. De bedoeling is dat na deze cursus je met vertrouwen een consult van een vogel tot een goed einde kan brengen. We beginnen met hoe een klinisch onderzoek van een vogel te doen, daarna bespreken we infectieuze aandoeningen en hoe ze te diagnosticeren met labo onderzoeken. Ten slotte worden de belangrijkste spoedgevallen van vogels besproken.

De bijscholing duurt minimum 2 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden tijdens een live online sessie met de lesgever op 6 maart 2024 tussen 20u en 20u30 of via het online forum.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Samengevat

Cursus online op 30 december 2023

Live online vragenmoment

Over de cursus

Gelijkaardige evenementen

10 september 2024

Live webinar

Het webinar wordt ‘live online’ gepresenteerd op dinsdag 10 september 2024 van 20u tot 21u. Op dat moment kan je dus rechtstreeks vragen stellen aan…

8 maart 2023

Online cursus

Tandproblemen komen vaak voor bij konijnen en zijn geassocieerd met veel gezondheidsproblemen. Een goede kennis van het gebit van konijnen en de juiste zorg is…