Neuromusculaire aandoeningen

Inhoud

Het webinar is vanaf 15 januari 2025 online beschikbaar. Op dinsdag 25 maart 2025 tussen 20u en 20u30 is er een live online vragenmoment met de lesgever.

Neuromusculaire aandoeningen zijn aandoeningen van zenuwen, spieren of de overgang tussen zenuwen en spieren. Deze aandoeningen kunnen leiden tot symptomen zoals spierzwakte, spieratrofie, coördinatiestoornissen, spiertrekkingen, en problemen met mobiliteit. Diagnose en behandeling van deze aandoeningen vereisen vaak een grondige kennis van de neurologie en spierpathologie, evenals geavanceerde diagnostische technieken zoals elektromyografie, zenuwgeleidingstests en beeldvormende onderzoeken zoals MRI of CT-scans. De behandeling kan variëren afhankelijk van de specifieke aandoening.

In deze bijscholing zal Dr. Ine Cornelis, PhD, Dip ECVN een praktische uiteenzetting geven van de meest voorkomende neuromusculaire aandoeningen bij honden en katten (tetanus, neosporose, idiopathische polyradiculoneuritis, myasthenia gravis, …). Hierbij zal de focus liggen op de klinische presentatie, de diagnose en behandeling.

De bijscholing is praktisch en hands on en zal dierenartsen en de nodige tools bieden om vol zelfvertrouwen dieren neuromusculaire aandoeningen te diagnosticeren en behandelen.

De bijscholing duurt minimum 1 uur en bestaat uit een video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden op dinsdag 25 maart 2025 tussen 20u en 20u30 tijdens een live online sessie met de lesgever of via het online forum.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT.

Samengevat

Cursus online op 15 januari 2024

Live online vragenmoment

Over de cursus

Inschrijven

Gelijkaardige evenementen

15 januari 2024

Online cursus

Het webinar is vanaf 15 januari 2025 online beschikbaar. Op dinsdag 25 maart 2025 tussen 20u en 20u30 is er een live online vragenmoment met…

11 september 2024

Podcast

In deze podcast, deel van de OVT’s Zomergasten reeks, interviewen we Marieke Knies, specialist in opleiding inwendige geneeskunde over het multi-institutionele onderzoek dat zij leidt…

4 september 2024

Podcast

In deze podcast, deel van de OVT’s Zomergasten reeks, interviewen we Dr. Ine Cornelis, PhD, specialist neurologie over ‘clinical reasoning’ in de veterinaire neurologie. Honden…