Oogheelkundige Spoedgevallen

Inhoud

Het webinar is reeds online beschikbaar en kan zelfstandig gevolgd worden. Op woensdag 21 februari 2024 tussen 19u en 19u30 heb je de mogelijkheid om tijdens een korte online meeting vragen te stellen aan de lesgever.

Deze bijscholing is hands on en specifiek gericht om praktijkdierenartsen de nodige tools te geven om oogheelkundige spoedgevallen vol zelfvertrouwen te kunnen aanpakken!

Want niet alle bolle ogen zijn glaucoom!
Oogheelkunde is een vakgebied waar veel spoedgevallen effectief echte spoed zijn. In deze les gaan we de meest voorkomende spoedgevallen in de oogheelkunde bespreken in de kleine huisdieren praktijk en vooral hoe je die aanpakt. Wat kan de assistente al doen? Wat kan je zelf doen en wat verwijs je best door? Wat moet je zeker kunnen en welke medicatie mag je wel en niet geven? Welke vragen stel ja aan telefoon ter triage? De les geeft een duidelijk overzicht van welke medicatie/handelingen/onderzoeken je nodig hebt en kan uitvoeren.
Met deze kennis kan je zonder fancy materiaal het verschil maken en zorg je dat de prognose kan keren van ongunstig naar gunstig.

De bijscholing duurt minimum 3 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden op 21 februari 2024 tussen 19u en 19u30 tijdens een live online sessie met de lesgever of via het online forum.

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT.

Samengevat

Cursus online op 29 december 2023

Live online vragenmoment

Over de cursus

Gelijkaardige evenementen

12 februari 2025

Live webinar

Het webinar wordt ‘live online’ gepresenteerd op woensdag 12 februari 2025 van 19u tot 21u. Het wordt een interactieve sessie. Zorg dus dat je erbij…

5 februari 2025

Live webinar

Het webinar wordt ‘live online’ gepresenteerd op woensdag 5 februari 2025 van 19u tot 21u. Het wordt een interactieve sessie. Zorg dus dat je erbij…

18 september 2024

Podcast

In deze podcast, deel van de OVT’s Zomergasten reeks, interviewen we Dr. Kris Gommeren, PhD, specialist inwendige geneeskunde en spoed en intensieve zorgen, over extracorporele…