3.5 jaar geleden werd ik tijdens een reis in Borneo ziek. En niet zomaar ziek …. In een paar weken veranderde ik van een zeer actief en energetisch persoon naar iemand die amper de energie had om zich zelfstandig te douchen. Gedurende een periode van 6 maanden was ik volledig bed afhankelijk en rolstoelgebonden. Na een lange zoektocht kwam ik er uiteindelijk achter dat ik leed aan een zoönotische infectie. Al drie jaar lang wil ik mijn verhaal vertellen, maar ik bleef het uitstellen .. Vooral omdat ik mij er nog niet klaar voor voelde, maar ook uit angst voor kritiek. Nochtans is dit een verhaal dat verteld moet worden, omdat er helaas, net zoals mij, veel anderen zijn die chronisch ziek zijn en/of lijden aan de gevolgen van een zoönotische infectie. Infecties die in de humane geneeskunde nog onvoldoende gekend zijn en waar vaak nog niet standaard aan gedacht of op getest wordt.

Ik heb besloten om het te benaderen in de vorm van een bijscholing. Een bijscholing die enerzijds erop gericht is om dierenartsen bij te leren over Bartonella, een infectie die ook bij veel dierenartsen nog onvoldoende gekend is en die tot ernstige ziekte kan leiden, vooral bij onze honden, maar waar zij helaas ook zelf ziek van kunnen worden. En anderzijds zal ik in deze bijscholing ook mijn verhaal en het verhaal van mijn zoontje delen. Twee verhalen die aantonen hoe belangrijk het is dat de humane geneeskunde snel meer leert en vaker test op zoönotische infecties. Hopelijk kunnen wij, dierenartsen, hen hierbij helpen …

Omdat ik het onderwerp zo enorm belangrijk vind en vind dat deze info voor iedereen (dierenarts en niet dierenarts) beschikbaar moet zijn, heb ik besloten om deze bijscholing voor iedereen toegankelijk te maken zonder enige kost. De bijscholing duurt in totaal 4,5 uur, maar is opgeknipt in korte video`s van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie. Verder wordt er interessant leesmateriaal aangereikt en kan je de handouts van de volledige bijscholing downloaden. Met vragen voor de lesgever kan je terecht op het online forum.

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – leesmateriaal – eindtoets (enkel voor wie bijscholingspunten wil verdienen)
Lesgever: Geert Paes, Dip ECVIM-ca
Tijdsduur: Minimaal 4.5 uur, in eigen tempo
EBP orde der dierenartsen (EBP/N/2022/0053): 5 EBP

Aangezien deze cursus geaccrediteerd werd voor erkende bijscholingspunten dien je na doorlopen een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze kan je gemakkelijk beantwoorden indien je de cursus gevolgd hebt. Een minimum slaagpercentage van 60% dient behaald te worden alvorens je je aanwezigheidscertificaat en erkende bijscholingspunten toegekend krijgt. Er zijn twee herkansingen mogelijk.

Over instructeur

Geert Paes

46 Cursussen

Niet ingeschreven
Deze cursus is momenteel gesloten

Cursus Includes

  • 20 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate