Cardiovasculaire Spoedgevallen: Hoe herkennen we ze en wat kunnen we doen – Voor Assistenten

Veronique Liekens · 1 februari 2023

Dit webinar is speciaal ontworpen voor dierenartsassistenten en paraveterinairen, maar mag zeker ook gevolgd worden door dierenartsen. In dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Hoe herken je dat het om een cardiovasculair spoedgeval gaat?
  2. Welke zaken moet je vragen aan de eigenaar om een volledige anamnese te bekomen?
  3. Hoe moet je de patiënt stabiliseren?
  4. Welke verdere diagnostiek is aangeraden? 

Voor paraveterinairen die reeds een goede basiskennis bezitten, kunnen al dan niet aansluitend het webinar `Cardiovasculaire Spoedgevallen – Voor Dierenartsen` volgen.

De bijscholing duurt 30 minuten en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijgen jullie handouts van de volledige lezing.

Vind je deze cursus goed, maar wil je graag nog meer weten over de concrete behandeling van verschillende cardiovasculaire spoedgevallen? Volg dan zeker ook deze cursus.

Lesgevers:

  • Veronique Liekens, GP Cert Cardiology

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 25 euro.

Cursus Inhoud

Handouts

Webinar Cardiovasculaire Spoedgevallen voor Assistenten
Feedback
Link naar forum

Over instructeur

Veronique Liekens

In 2006 studeerde Veronique af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent, optie kleine huisdieren. Na werkzaam geweest te zijn aan de universiteit van Antwerpen en verscheidene dierenartsenpraktijken, begon ze in 2008 haar eigen praktijk. Haar interesse ging toen reeds uit naar de cardiologie. Naast verschillende binnenlandse en buitenlandse opleidingen, waaronder ESAVS-cursussen en ECVIM-ca congressen, heeft ze haar praktische kennis bij ECVIM-ca Diplomate Cardiologie A.Vollmar in Bonn, Duitsland opgedaan. Na zich op deze manier in het onderwerp te specialiseren, besloot ze om de eerstelijnspraktijkzorg achter zich te laten en zich volledig toe te leggen op de discipline cardiologie. Dat heeft ertoe geleid dat ze op dit moment in verschillende dierenklinieken en -praktijken de cardiologische doorverwijzingen voor haar rekening neemt. In 2019 slaagde ze, na een tweejarige opleiding, schrijfopdrachten en een examen, in het behalen van een Certificate in Veterinary Cardiology in de UK (GP Cert Cardiology). Sinds februari 2016 werkt ze eveneens op de afdeling cardiologie kleine huisdieren aan de Universiteit Gent, waar ze instaat voor de consultaties cardiologie en de begeleiding en opleiding van de laatstejaars studenten diergeneeskunde. Verder voert ze cardiologische consultaties uit in haar privépraktijk in Bonheiden. Ze hecht veel belang aan de kruisbestuiving tussen het werk in de praktijk en dat aan de universiteit.

3 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 25,00

Cursus Includes

  • 7 Lessen
  • Cursus Certificate