Chirurgische Voorbereiding – Assistenten

Joachim Proot · 11 september 2023

Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

In deze webinar worden de verschillende methodes besproken bij de voorbereiding van de patiënt voor een operatie. Ook wordt er stilgestaan bij de handhygiëne en het correct wassen van de handen voor een operatie. Als laatste onderdeel komen de verschillende technieken aan bod voor het aandoen van steriele handschoenen.

Deze cursus is speciaal ontworpen voor assistenten, maar mag zeker ook gevolgd worden door dierenartsen die graag hun kennis even willen opfrissen.

De bijscholing duurt 45 minuten en bestaat uit een video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Je krijgt ook een protocol met uitgeschreven instructies voor ‘chirurgische voorbereiding’. De cursus wordt gegeven in het Nederlands, maar de handouts zijn in het Engels. Vragen voor de lesgever kan je stellen op het online forum.

Na inschrijven heb je gedurende 3 maanden vrij toegang tot alle video`s (OVT leden hebben onbeperkt toegang).

Type cursus: Ingesproken presentatie – handouts – protocol ‘Chirurgische Voorbereiding’
Lesgever: Joachim Proot, Dip ECVS
Tijdsduur: Minimaal 45 minuten, in eigen tempo
Prijs: GRATIS voor OVT leden of 30 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info. 

Over instructeur

Joachim Proot

Joachim Proot (diplomate ECVS) is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Na zijn afstuderen heeft hij een internship gevolgd in Canada om vervolgens vijf jaar in Engeland gewerkt te hebben. Na het behalen van zijn Certificate in Small Animal Surgery; in 2006 ging hij aan de slag in een tweedelijns kliniek in het Verenigd Koninkrijk en volgde daar zijn ECVS specialisatie opleiding. Joahim is momenteel werkzaam als weke delen chirurg in Dierenziekenhuis Barendrecht (Nederland) en werkt bovendien als gepassioneerd lesgever voor de Evidensia Academy (Nederland). Joachim s interesse ligt bij de weke delen chirurgie, maar in zijn specialisatie-traject heeft hij ook ruime ervaring opgedaan met orthopedie en neuro-chirurgie.

8 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 30,00

Cursus Includes

  • 6 Lessen
  • 1 Quiz
  • Cursus Certificate