Dit webinar is geschikt voor dierenartsen en dierenartsassistenten/paraveterinairen.

Feline chronische gingivostomatitis (FCGS) of kortweg chronische stomatitis verwijst naar een overmatige ontsteking van de slijmvliezen in de mond van een kat. Deze ziekte komt vaak voor, is pijnlijk en treft katten van alle rassen en leeftijden. Niet elke roodheid in de mond is echter chronische stomatitis, differentiaal diagnostiek is dan ook belangrijk en met name betreffende de graad van pijnlijkheid, behandelingsopties en prognose. De verschillende aandoeningen, hoe ze te herkennen en behandelen zal worden besproken. Tot slot worden een aantal casussen overlopen om het belang van differentiaaldiagnostiek verder te verduidelijken

Tijdens deze bijscholing worden antwoorden gegeven op onder andere volgende vragen:

  • Hoe herken ik de ‘echte’ chronische stomatitis
  • Welke medicatie of ondersteuning moet ik geven in afwachting van een eventuele ingreep
  • Wat vertel ik de eigenaars over prognose van de aandoening van hun kat?

De bijscholing duurt minimum 1 uur 45 minuten en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden via het online forum.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT.

Lesgever:

  • Leen Verhaert, DVM, Dip EVDC

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 60 euro.

Erkende bijscholingspunten (EBP/N/2023/0378): 3

Over instructeur

Leen Verhaert

Dr. Verhaert studeerde af in 1985. Om zich verder te bekwamen in de chirurgie werkte ze een jaar aan de Faculteit Diergeneeskunde te Gent als Student Navorser. Als dochter van een stomatoloog (mond-en tandarts) was ze voorbestemd om zich vooral toe te leggen op de mond-en tandheelkunde van dieren. Via een drie maand durende opleiding aan de Faculteit Diergeneeskunde te Wenen, cursussen en internationale congressen, en doorgedreven zelfstudie werd ze steeds meer bedreven in het oplossen van mond- en tandproblemen. Sinds 1998 is ze de eerste Europese Specialiste in de Tandheelkunde (Diplomate, European Veterinary Dental College) in de Benelux. In juli 2011 startte ze haar eigen praktijk ‘Dier en Tand’ , waar ze enkel nog tandheelkunde en mondchirurgie bij gezelschapsdieren uitoefent samen met haar steun en toeverlaat, assistente Anke Sinnaeve. Naast haar werk in de praktijk geeft ze opleiding aan studenten diergeneeskunde in de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke, en ze is een gewaardeerd spreekster op nationale en internationale cursussen, workshops en congressen.

3 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 60,00

Cursus Includes

  • 8 Lessen
  • 1 Quiz