Alle cursussen zijn gratis inbegrepen binnen het OVT lidmaatschap (klik hier voor meer info) of kunnen individueel aangekocht worden. Na registratie krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus en kan je hem volgen in eigen tijd en tempo.

Deze cursus is speciaal ontworpen voor dierenartsassistenten en paraveterinairen.

Het doel van triage is om prioriteiten te stellen en te bepalen welke patiënten het eerste medische hulp nodig hebben en welke patiënten korte of lange tijd kunnen wachten op hulp. Hierbij worden patiënten onderverdeeld in 3 groepen:

 1. Prioriteit
 2. Dringend
 3. Niet dringend

Als dierenartsassistent/paraveterinair speel jij een cruciale rol in de triage aangezien jij de eerste persoon bent die de eigenaar hoort aan de telefoon of ziet in de dierenkliniek. Maar hoe doe je triage? Dit doe je door je zintuigen te gebruiken en bij elke patiënt steeds de volgende stappen te doorlopen:

 1. Observatie: kijk naar de patiënt.
 2. Luisteren: luister naar het verhaal van de eigenaar.
 3. Voel: onderzoek de patiënt.

In deze bijscholing zal je het volgende leren:

 • Hoe je een patiënt correct in de juiste groep onderverdeeld.
 • Hoe je een grondige anamnese afneemt.
 • Hoe je een volledig lichamelijk onderzoek uitvoert.
 • Hoe je moet omgaan met dieren die mogelijk besmettelijk zijn voor andere dieren/mensen.
 • Hoe je in bepaalde situatie moet handelen, bv. een dier dat vergif heeft opgenomen, een dier dat een allergische reactie heeft, een jong dier dat verdacht is van een laag bloedglucose etc.

Aan het einde van de cursus kan je de geleerde kennis oefenen aan de hand van 10 voorbeelden van patiënten die je kan tegenkomen in de praktijk.

Type cursus: Ingesproken presentaties – handouts – oefeningen
Lesgever: Geert Paes, Dip ECVIM-ca
Tijdsduur: Minimaal 2 uur, in eigen tempo

Prijs: GRATIS voor OVT leden of 50 euro. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Klik hier voor meer info.

Over instructeur

Geert Paes

Na afstuderen als dierenarts in 2006 aan de universiteit van Gent, vervolledigde Geert een internship en een residency in inwendige geneeskunde van de gezelschapsdieren. Tot 2012 werkte ze met veel plezier aan de universiteit in Gent, terwijl ze in haar vrije tijd werkte als reisbegeleider en zo haar Canadese man leerde kennen. In 2012 verhuisde ze naar West Canada waar ze eerst twee jaar als eerstelijnsdierenarts gewerkt heeft en in 2015 terug overgeschakeld is naar spoed- en verwijsdiergeneeskunde. Geert is sinds 2017 diplomate van de European college of veterinary internal medicine (ECVIM-ca). Naast werken voor OVT werkt ze ook als teleconsulent voor Velab NV, als lesgever voor de Evidensia Academy van Nederland en als specialist in Boundary Bay Veterinary Specialty Hospital in Langley, Canada.

51 Cursussen

Niet ingeschreven
€ 50,00

Cursus Includes

 • 10 Lessen
 • 7 Onderwerpen
 • 1 Quiz
 • Cursus Certificate