ECG: de basis – voor assistenten

Inhoud

Dit praktisch en interactief webinar wordt ‘live online’ gepresenteerd op dinsdag 15 oktober 2024 van 20u tot 21u15. Op dat moment kan je dus rechtstreeks vragen stellen aan de lesgever. Het wordt opgenomen en de opname is achteraf online beschikbaar gedurende minstens 6 maanden.

Het ECG of elektrocardiogram is een medisch diagnostisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om de elektrische activiteit van het hart te meten en te registreren over een bepaalde periode. Een elektrocardiogram legt de elektrische signalen vast die door het hart worden gegenereerd tijdens elke hartslag. Deze signalen worden weergegeven als golven op een grafiek, die bekend staat als een elektrocardiogram.

Het elektrocardiogram biedt waardevolle informatie over de hartfunctie en kan helpen bij het identificeren van verschillende hartaandoeningen en ritmestoornissen. Dit praktisch interactief online webinar is speciaal ontworpen voor dierenartsassistenten/paraveterinairen en zal onder andere de volgende zaken behandelen:

  • Wanneer is het aangeraden om een ECG bij een dier af te nemen?
  • Welke verschillende ECG toestellen bestaan er?
  • Hoe neem je een goed ECG af?
  • Mag het dier gesedeerd worden voor een ECG?
  • Hoe ziet een normaal ECG er bij een hond en kat uit?
  • Wat zijn de voornaamste afwijkingen die je kan zien op een ECG?

Het webinar blijft achteraf online beschikbaar.

Alle cursussen zijn gratis voor OVT leden. Inschrijven is dus niet nodig indien je reeds lid bent van OVT.

Samengevat

Gelijkaardige evenementen

13 april 2023

Online cursus

Dit webinar is speciaal ontworpen voor dierenartsassistenten en paraveterinairen. In deze bijscholing komen de volgende onderwerpen aan bod: Voor paraveterinairen die reeds een goede basiskennis…