Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

Chronische Enteropathie: Wat als je behandeling niet aanslaat?

5 oktober @ 20:00 21:00

Het webinar is online beschikbaar vanaf 15 september 2023 en kan zelfstandig gevolgd worden. Op 5 oktober heb je de mogelijkheid om tijdens een korte online meeting vragen te stellen aan de lesgever.

Chronische enteropathie kan verder onderverdeeld worden in food responsive enteropathy (FRE), antibiotic responsive enteropathy (ARE) en steroid responsive enteropathy (SRE) en komt vaak voor bij honden en katten. Het kan leiden tot uitgesproken maagdarmklachten zoals braken en diarree, maar kan soms ook eerder vage klachten als anorexia en gewichtsverlies veroorzaken. De behandeling kan soms gemakkelijk zijn, terwijl er andere gevallen zijn waarbij we alles proberen, maar niets lijkt te werken. In deze bijscholing geven we een uitgebreide en praktische uiteenzetting van de behandeling van chronische enteropathie en gaan we dieper in op wat we moeten doen wanneer je behandeling maar niet lijkt aan te slaan.

De bijscholing duurt minimum 1.5 uur en bestaat uit verschillende hoofdstukken die een korte video van een vooraf opgenomen PowerPoint presentatie bevatten. Verder krijg je handouts van de volledige cursus. Vragen kunnen gesteld worden op 5 oktober tijdens een live online sessie met de lesgever of via het online forum.

Lesgever:

  • Geert Paes, DVM, Dip ECVIM-ca

Prijs:

  • Het webinar is GRATIS voor OVT leden. Klik hier voor meer informatie over een OVT lidmaatschap.
  • Niet leden: 55 euro. De link om je in te schrijven volgt.