Chocolade Intoxicatie bij Honden

Colorful Chocolate Easter Egg Candy

Het is weer Pasen en daarbij horen paaseitjes! Liefst veel paaseitjes ­čśë Maar voor degenen onder ons die moeten werken, betekent Pasen ook veel telefoontjes van ongeruste eigenaars over honden die chocolade hebben opgegeten en veel honden die in spoed worden aangeboden nadat ze zich tegoed hebben gedaan aan al dat lekkers! Maar hoe zit het nu met chocolade en honden? Hoeveel chocolade is te veel chocolade, vanaf welke hoeveelheid moeten we ons zorgen maken en, belangrijker nog, wat moeten we doen wanneer een hond te veel chocolade heeft opgegeten?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat er veel individuele variatie bestaat en dat het al dan niet ontwikkelen van klinische verschijnselen voor het grootste deel bepaald wordt door het type chocolade en de hoeveelheid chocolade die het dier heeft opgegeten. Gelukkig zijn er veel handige online rekentools die ons toelaten om snel te berekenen of het dier een mogelijke toxische dosis heeft opgegeten. Een voorbeeld van een goede online rekentool is bv. https://veterinaryclinic.com/chocolate/calc.html

Verder hebben we voor jullie een praktisch en overzichtelijk document opgesteld met alle voornaamste informatie rondom chocolade intoxicatie bij honden zoals de belangrijkste klinische verschijnselen, labobevindingen, diagnose, behandeling en ondersteuning.

Vrolijk Pasen!!

Wil je toegang krijgen tot nog meer gratis materialen?

Schrijf je dan nu in voor ons GRATIS proeflidmaatschap!

Verwante artikelen

Reacties

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *