Interessante diergeneeskundige apps.

In deze Vet Info delen we graag een aantal interessante diergeneeskundige apps met jullie.

De 3 besproken apps zijn gratis beschikbaar.

AMCRA formularium app.

De AMCRA Formularium-app is ontwikkeld door AMCRA (Antimicrobial Consumption and Resistance in Animals), een organisatie die zich richt op het bevorderen van verantwoord gebruik van antimicrobiële middelen in de diergeneeskunde. Deze app is bedoeld voor dierenartsen en biedt ondersteuning bij het voorschrijven van antimicrobiële middelen voor dieren. Hier is wat de app doet:

  1. Toegang tot het formularium: De app geeft dierenartsen toegang tot het AMCRA Formularium, een uitgebreide bron met richtlijnen voor antimicrobiële therapie bij verschillende diersoorten en aandoeningen. Het formularium bevat aanbevelingen voor het juiste gebruik van antimicrobiële middelen, inclusief doseringen, behandelingsduur en alternatieven. Dit helpt dierenartsen bij het maken van geïnformeerde beslissingen bij het voorschrijven van antimicrobiële middelen.
  2. Zoekfunctionaliteit: De app biedt een handige zoekfunctie waarmee dierenartsen snel specifieke informatie kunnen vinden over antimicrobiële middelen, diersoorten, aandoeningen of werkzame stoffen. Hiermee kunnen ze gemakkelijk de juiste richtlijnen en aanbevelingen opzoeken tijdens het voorschrijven.
  3. Doseringstool: De app bevat een doseringstool waarmee dierenartsen de juiste dosering van antimicrobiële middelen kunnen berekenen op basis van het gewicht van het dier. Dit helpt bij het voorschrijven van de juiste hoeveelheid medicatie, rekening houdend met de individuele kenmerken van het dier.

RVC pet epilepsy tracker.

De RVC Pet Epilepsy Tracker-app is ontwikkeld door het Royal Veterinary College (RVC) en is specifiek bedoeld voor eigenaren van huisdieren met epilepsie. Het kan een waardevol hulpmiddel zijn voor het bieden van de best mogelijke zorg aan huisdieren met epilepsie. De app biedt het volgende:

  1. Informatie omtrent epilepsie in het algemeen, hoe om te gaan met een dier met epilepsie, de verschillende types medicaties en wat te doen wanneer het dier een aanval heeft. 
  2. Aanvalregistratie: Met de app kunnen eigenaren gedetailleerde informatie over de aanvallen van hun huisdieren vastleggen, zoals de datum, tijd, duur, type aanvallen en andere eventuele bijzonderheden. Dit helpt bij het creëren van een gedetailleerd logboek van de epileptische activiteit, wat waardevol is voor het monitoren van de frequentie, intensiteit en patronen van de aanvallen.
  3. Medicatiebeheer: De app laat ook toe om de medicatie van het huisdier bij te houden. Eigenaren kunnen medicijnen toevoegen, doseringen instellen en bijhouden wanneer en hoe de medicatie aan hun huisdier is gegeven.
  • Gegevensvisualisatie: De app biedt overzichtelijke grafieken en rapporten op basis van de ingevoerde gegevens. Dit stelt eigenaren in staat om de epileptische activiteit van hun huisdier te visualiseren en eventuele patronen of trends te identificeren. Het kan ook nuttig zijn bij het bespreken van de voortgang van de behandeling met dierenartsen.
  • Delen van gegevens: De app maakt het mogelijk om de verzamelde gegevens te delen met dierenartsen of andere zorgverleners.

RVC Pet Diabetes App

De RVC Pet Diabetes-app is ontwikkeld door het Royal Veterinary College (RVC) en is speciaal ontworpen voor eigenaren van huisdieren met diabetes. Deze app helpt eigenaren bij het beheren van de gezondheid van hun huisdieren door het bijhouden en analyseren van relevante gegevens met betrekking tot de diabetesbehandeling. De app biedt onder andere het volgende:

  1. Diabetes spoedsituaties: informatie voor eigenaren over hypoglycemie en ketoacidose.
  2. Levenskwaliteit: door een serie van vragen te beantwoorden wordt een levenskwaliteitsscore berekend.
  3. Mijn huisdier: hier kan basis informatie over het dier ingevuld worden
  4. Medicatie: hier kan informatie over de medicatie (type, hoeveelheid, doseringsinterval) bijgehouden worden.
  5. Diabets logboek: hierin kan de eigenaar zaken bijhouden zoals voedselopname, wateropname, bloedglucose metingen en nog meer om het effect van de behandeling monitoren.

De ingevoerde gegevens kunnen geëxporteerd  worden als PDF document en op die manier gemakkelijk meegenomen worden tijdens de consultatie.

Bovendien worden de gegevens anoniem verzameld waardoor ze kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek over diabetes mellitus.

Verwante artikelen

Reacties

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *